Wat kost verzuim?

Help, een zieke medewerker! Naast dat dit natuurlijk heel vervelend is, kan dit ook serieuze financiële consequenties hebben. Verzuimorganisatie ArboNed heeft uitgerekend dat één verzuimdag gemiddeld 250 euro kost. En dan rekenen ze de lagere productiviteit en de extra druk op uw andere medewerkers nog niet eens mee!

Aan een griepje of een mountainbike ongeluk kunt u als werkgever natuurlijk niks doen, die dingen gebeuren. Maar 25 procent van het langdurig verzuim is te wijten aan overspanningsklachten (spanning, overspanning, burn-out). Stel dat uw medewerker een maand bij huis is na aanleiding van spanning op het werk, dan kan dat u rond de 5.000 euro kosten. Helaas is de gemiddelde burn-out patiënt niet 1 maand afwezig maar gemiddeld 294 dagen.

Naast ernstige situaties zoals een burn-out is het natuurlijk ook vervelend als een medewerker een dag of een week afwezig is. Dit levert ook extra druk op voor de andere medewerkers die dit gat moeten invullen. Onderzoek heeft aangetoond dat betrokken medewerkers zich minder snel ziek melden omdat ze zich verantwoordelijker voelen voor de organisatie en voor hun collega’s.

Stel, je hebt een bedrijf van 30 medewerkers en al jouw medewerkers melden zich 1 dag minder ziek in het jaar, dan kan je dit al snel meer dan 7.000 euro opleveren!

Het is lastig om te investeren in betrokken medewerkers omdat het ontastbaar is en het levert niet direct geld op de rekening. Toch leert deze berekening dat het wel degelijk geld op kan leveren, en dan heb ik het nog niet eens over de groeiende productiviteit en het behoud van medewerkers.

Voor meer informatie, neem contact met mij op!

Ik adviseer bedrijven op het gebied van medewerker betrokkenheid, duurzame inzetbaarheid, verzuim en burn-out. Ik help organisaties hun mensen te stimuleren naar een plezieriger werkleven dat waarde toevoegt voor de medewerker en de organisatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.