Drie tips voor betrokken medewerkers

Drie tips waarmee jij nog deze week, betrokken medewerkers realiseert.

1. Luister! Na een tijdje worden we blind voor andermans werkervaring, omdat we zo opgeslokt worden door onze eigen ervaring. Daardoor gaan we selectief luisteren en managen we anderen naar onze eigen ervaring. Dit is funest voor medewerker betrokkenheid.

2. Investeer in persoonlijke relaties. Onderzoek toont keer op keer aan dat een goeie sfeer, leuke collega’s, baas en klanten zorgen voor de meeste betrokkenheid en loyaliteit. Hou relaties sterk, organiseer activiteiten en toon oprechte interesse in je medewerkers.

3. Vertrouw je mensen. Micro managen, controles of ‘grappige’ opmerkingen als iemand 5 minuten te laat binnenkomt zijn dodelijk voor de betrokkenheid. Door oprecht te vertrouwen in je medewerkers, zullen zij dit vertrouwen teruggeven in de vorm van productiviteit en loyaliteit. Maar let op, dit betekent niet dat je medewerkers niet verantwoordelijk kunt houden voor hun fouten. Communiceer verwachtingen en bespreek het als deze niet worden waargemaakt.

TIP: Vraag is een stagiair of nieuwe werknemer naar de ervaring op de werkvloer. Door hun ‘schone lei’ zullen ze beter kunnen luisteren naar positieve en negatieve geluiden die ze horen op de werkvloer. Dit kan cruciale informatie opleveren voor het verbeteren van de werkervaring.

Meer weten, neem contact met me op!
ruth@viableconsultancy.nl | 0644214355

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.