“Maar we hebben toch al yoga?!”

Als ik vertel wat ik doe, hoor ik vaak: “Mijn organisatie is hier zo goed mee bezig, we hebben nu zelfs yoga!”. Nu vind ik het hartstikke goed dat een organisatie iets als yoga stimuleert, ik kan het me voorstellen dat het als medewerker heerlijk is om je dag zo te beginnen!

Maar waar ik me over verbaas is dat dit niet de oplossing is bij problemen zoals stress en burn-out op de werkvloer. Jantje kreeg geen overspanningsverschijnselen omdat hij geen yoga op het werk had. Yoga, zoals in dit voorbeeld is meer een symptoom bestrijding, een pleister op de slagaderlijke bloeding. Medewerkers ervaren stress op het werk door iets wat verweven zit in hun dagelijkse werk. Dit kan deadline druk zijn bijvoorbeeld, of onduidelijkheid over bepaalde taken. Ook kan het probleem liggen in de persoonlijke relaties op het werk, of de werk/thuis balans.

Door deze onderliggende redenen als werkgever te negeren blijft de echte oorzaak van de burn-out bestaan. Door dit te negeren, negeert u ook de invloed die het misschien wel heeft op uw andere ‘gezonde’ werknemers.

Door te focussen op medewerker betrokkenheid in plaats van het symptoom te bestrijden als het z’n nare kop op steekt bent u dit een stap voor. U creëert een werkomgeving waar uw medewerkers gezond, tevreden en productief werken, zonder dat ze tegen een burn-out aan hikken. En als uw medewerkers betrokken zijn genieten ze nóg meer van die yoga sessie of appeltje op het werk.

Voor meer informatie, neem contact met mij op!

Ik adviseer bedrijven op het gebied van medewerker betrokkenheid, duurzame inzetbaarheid, verzuim en burn-out. Ik help organisaties hun mensen te stimuleren naar een plezieriger werkleven dat waarde toevoegt voor de medewerker en de organisatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.